Çamlıca Metrosunun İnşasında Havalandırma Güvenliğini Aironn Sağladı

Çamlıca Metrosunun İnşasında Havalandırma Güvenliğini Aironn Sağladı

İstanbul, raylı altyapı ulaşım sistemini genişletmeye Altunizade-Çamlıca metro hattı ile devam ediyor. 4 kilometre uzunluğa ve dört istasyona sahip olacak yeni metro hattı, saatte 8.100 yolcu taşıyacak.

Yurtiçi ve yurt dışında metro ve tünel referanslarını önemli ölçüde artıran Aironn Havalandırma A.Ş., bu kez de Çamlıca Metrosu için fan mühendisliğindeki uzmanlığını gösteriyor.

Aironn A.Ş.’nin, metro ve tünel inşaatlarında kullanılan makinelerden kaynaklanan kirliliği azaltmak, gereken taze havayı sağlayarak çalışanlara güvenli bir iş ortamı sağlamak üzere özel olarak geliştirdiği tünel kazı fanları, Çamlıca Metrosunun inşasında da tercih edildi. Aironn metro ve tünel kazı fanları, ihtiyaç duyulacak redüksiyon, frekans invertörü, susturucular ve esnek bağlantı ekipmanları ile beraber sunuluyor.

Aironn’un akışkanlar mekaniği ve dinamiği alanındaki uzman Ar-Ge ekibinin aralıksız olarak sürdürdüğü verimliliği artırma çalışmaları, şirketin giderek daha fazla metro ve tünel projesinde yer almasını sağlıyor. Metro ve tünellerin, havalandırma disiplini içinde özel bir ihtisas alanı olduğuna dikkat çeken Aironn mühendisleri, metro ve tünel inşası sırasında kullanılacak fanın, doğru hesaplamalarla dizayn edilmesinin önemine dikkat çekerek şu bilgileri verdiler: “Tünel içinde ihtiyaç duyulacak hava debisinin belirlenmesi önceliklidir. Bunun için yapılacak hesaplamalar, tünel inşasında kullanılan dizel yakıtlı motorlu araçların her birinin özellikleri ve inşaat esnasında tünelde çalışan personel sayısı gibi parametreleri içermektedir. Bu süreçte yapılacak yanlış hesaplamalar sonucunda karşılaşılabilecek yetersiz fan basıncı ve hava debisi, çok ciddi bir iş güvenliği açığı oluşturacaktır.”