Aironn, Karabağ’ın Yeniden İnşası için Bakü’de Bir Konferans Düzenledi

Aironn, Karabağ’ın Yeniden İnşası için Bakü’de Bir Konferans Düzenledi

17 Kasım 2022 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Aironn Havalandırma A.Ş., “Karabağ’ın Yeniden Kurulmasında Yol, Köprü ve Tünel Konferansı” düzenledi.

Açılış konuşmasının Türkiye Azerbaycan Büyükelçisi Cahit Bağcı tarafından yapıldığı ve 200’ün üzerinde katılımın gerçekleştiği konferansın konuşmacıları arasında Azerbaycan Acil Durumlar Bakanlığı, Azerbaycan Karayolları İdaresi ve Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi’nden önemli temsilciler yer aldı. Konferansta Aironn A.Ş. Yurtdışı Satış Yöneticisi Mansour Aminian’ın firma hakkında verdiği bilgilerin ardından Genel Müdür Yardımcısı ve Ar-Ge Grup Yöneticisi Efe Ünal, tüneller konusunda teknik bir sunum gerçekleştirdi.

Azerbaycan, 30 yıllık Ermeni işgali süresince tahrip olan ve bakımsız kalan altyapı ve üstyapının yenilenmesi için 2021 yılı bütçesinde 1.29 milyar, 2022 yılı bütçesinde ise 1.57 milyar Dolar bütçe ayırdı. Yapımı tamamlanan ve devam eden 1850 kilometre yolun 50 kilometresini aşan bölümünde 33 tünel bulunuyor. Planlanan karayollarının 2025 yılına kadar tamamlanması hedefleniyor. Karabağ’ın yeniden inşasında Türk firmalar öne çıkıyor. Bunlardan biri olan Aironn A.Ş., bölgedeki nüfuzunu güçlendirmek üzere bir süredir yoğun bir çalışma içinde. Bu doğrultuda özellikle metro ve tünel havalandırması alanındaki uzmanlığını, “Karabağ’ın Yeniden Kurulmasında Yol, Köprü ve Tünel Konferansı” gibi etkinliklerle yerel otoritelerle paylaşıyor.