Aironn Havalandırma ve WAT Motor İşbirliği Rekabet Gücü Yarattı

Aironn Havalandırma ve WAT Motor İşbirliği Rekabet Gücü Yarattı

Aironn Havalandırma A.Ş., fan gruplarında kullandığı F300 ve F400 motorları için Türkiye’ nin en köklü ve yenilikçi motor üreticisi WAT Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile bir iş birliği başlattı. Bu çerçevede WAT Ar-Ge Grubu tarafından geliştirilen ve sertifikalandırılan F300 ve F400 motorlar, Aironn Fan Gruplarında yerini alacak.

1965 yılında, GE ve Koç Grubu tarafından Türk General Elektrik Endüstrisi A.Ş. adıyla kurulan ve 2018 yılı itibariyle WAT Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. adıyla faaliyetlerine devam eden şirketin, yüksek yangın dayanımı ve enerji verimliliğine sahip motorları, Aironn fan gruplarının pazar fırsatlarını artıracak. Yüksek ısı dayanımlı, güvenilir, EN 12101-3 standardına uygun sertifikalı alüminyum ve pik gövdeli üç fazlı WAT motorlar, Aironn’ un F300 ve F400 sertifikalı fanlarına mükemmel uyum sağlıyor.

Aironn A.Ş. yetkililerinin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Duman tahliyesinde kullanılan fan gruplarımızın yüksek yangın mukavemeti hayati önem taşıyor. Bu nedenle fanlarımızın A’dan Z’ye tüm bileşenleri bu hassasiyeti taşımak zorunda. WAT, 58 yıllık tecrübesi ve güçlü Ar-Ge Üssü ile ihtiyaçlarımızı, bu hassasiyeti gözeterek karşılayan güçlü bir ürün grubu geliştirdi. Bu süreçte WAT ve Aironn Ar-Ge Grupları sinerjisi ile bir iş birliği yaratıldı. Bu iş birliği, her iki taraf için geliştirici ve vizyon genişletici bir deneyim oldu. Neticede üretim ve teslimat hızımızı, dolayısıyla rekabet gücümüzü artıran bir kazanım sağlamış olduk.”

Konuya ilişkin WAT A.Ş. yetkilileri de şunları söyledi: “Enerji verimliliği, esneklik ve müşteri memnuniyetini kendimize ilke edinerek, iş ortaklarımızın gereksinimlerini en üst düzeyde karşılayabilmek için çaba gösteriyoruz. Bu çaba, her gün başarı çıtamızı daha da yükseltmek amacıyla sürdürülebilir biçimde artıyor. Koç Topluluğu’nun ve kültürünün bir parçası olarak, küresel bir marka olma yolunda sağlam adımlarla ilerleyen Aironn A.Ş.’nin fan gruplarına güç verecek ürünleri geliştirebilmiş olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu gibi iş birlikleri, Ar-Ge gücümüzün artması ve yeni teknolojileri ülkemize kazandırmak için büyük fırsatlardır. Aironn’ un bilgi paylaşımcı pozitif yaklaşımı, bu süreçte önemli rol oynadı. Bu iş birliğinin her iki kurum için önemli bir adım olacağını düşünüyoruz.”