Aironn A.Ş., PIARC Uluslararası Tüneller Konferansında Yerini Aldı

Aironn A.Ş., PIARC Uluslararası Tüneller Konferansında Yerini Aldı

İklim değişikliği, altyapıların sürdürülebilirliği ve dayanıklılığının yanı sıra karayolu taşımacılığının teknolojik dönüşümünden kaynaklanan zorluklar, yolların ve karayolu tünellerinin tasarımı ve yönetimi için standartların yeniden tanımlanmasını gerektiriyor.

Ekim 2018'de Fransa'nın Lyon kentinde düzenlenen 1. PIARC Uluslararası Tüneller Konferansı'nın başarısının ardından, PIARC ve İspanya Ulusal Komitesi (ATC), 25-28 Ekim 2022 tarihlerinde, İspanya’nın Granada kentinde 2. Uluslararası Tüneller Konferansı’nı ve VIII Ulusal Tüneller Sempozyumu’nu düzenledi. Bu ortak etkinlik, ATC tarafından her dört yılda bir düzenlenen geleneksel İspanyol sempozyumu ile birlikte PIARC'ın bu konudaki uluslararası deneyimlerini ve bilgi paylaşımını bir araya getirdi. Konuyla ilgili küresel bir tartışma platformu oluşturmak için dünyadan yaklaşık 1.000 karayolu tüneli profesyoneli bir araya geldi.

Teknik bir serginin de eşlik ettiği etkinlikte ayrıca Madrid'deki Calle 30 tünelleri, Almeria ve Malaga arasındaki A-7 tünellerine teknik gezi düzenlendi.

Aironn A.Ş. Metro ve tünel havalandırmasında küresel ölçekte uzmanlığını genişletmek üzere uluslararası gelişmeleri yakından takip ediyor.

1909’da kurulan Dünya Karayolları Birliği PIARC, dünya karayolları ve tünelleri konusunda en önemli otoritedir. Aironn A.Ş.’nin geliştirdiği ürün ve yazılımlar, bütünüyle PIARC direktifleri ile uyumluluk içindedir.

Aironn A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Ar-Ge Yöneticisi Efe Ünal, karayolu uzmanlarından oluşan konukları ile birlikte PIARC’ın Granada’daki Konferansında yerini aldı. Uluslararası akademisyenler ve uzmanlarla ikili görüşmelerle bilgi alış verişinde bulunma olanağı elde eden Ünal, bu alanda yeni gelişmeleri aktaracak kurum içi bir seminer verecek.

PIARC Konferansında ele alınan konular:

Karayolu tünellerinde dayanıklılık

Esneklik, özellikle normal akış durumu kesintiye uğradığında, çeşitli koşullar altında tünellerin kabul edilebilir bir güvenlik seviyesiyle nasıl kullanılabilir durumda kalabileceğini analiz etmek.

Kentsel ve yüksek trafikli yol tünellerinin yönetimi

Yüksek trafik seviyesine sahip kentsel tünellerin yönetimi ve bu tür altyapılarda trafiğin işletilmesi, bakımı ve yönetiminin iyileştirilmesine etkisi.

ITS sistemleri ve geliştirilmiş operasyonlara katkıları

ITS sistemleri ve bu sistemlerin yeni teknolojilerin uygulanması yoluyla operasyonun iyileştirilmesine katkıları, güvenlik açısından getireceği iyileştirme.

Yeni araç enerji sistemleri ve bunların tünel güvenliği üzerindeki etkisi

Alternatif enerjilerin kullanımı ile yönetim sistemleri değişecek ve tünellerde meydana gelebilecek kaza türleri mevcut kazalardan farklı sonuçlar doğuracaktır.

Risk analizi

Hem yeni tünellerin projesinde hem de mevcut tünellerin rehabilitasyonunda bu metodolojilerin uygulanmasında halihazırda kazanılmış olan önemli deneyimler, farklı vaka çalışmalarını analiz etmemize olanak sağlıyor.

Havalandırma ve aydınlatma

Yinelenen temalar olmasına rağmen, enerji verimliliği, algoritmaların optimizasyonu, çevre üzerindeki etkisi ve bu tür tesislerin kontrolünde iyileştirmeler.

Acil durum yönetimi

Yinelenen bir konu olmasına rağmen istenmeyen olaylar ve tahliye ile ilgili yardım durumunda tüm yardım operasyonlarında deneyim alışverişi için her zaman gereklidir.

Yönetmeliklere uyum

Tünellerinin şu anda yürürlükte olan yönetmeliklere uyarlanması, farklı ülkelerdeki en son teknolojiyi sunan yönetmeliklere uyarlanması.