Muhteşem Dönüşüne Hazırlanan Yeni AKM’de, Aironn’un Yeni Teknolojileri Kullanılacak

Muhteşem Dönüşüne Hazırlanan Yeni AKM’de, Aironn’un Yeni Teknolojileri Kullanılacak

Tiyatro binası olarak 1946'da projelendirildi, Taksim Meydanı'nda inşa edilen Atatürk Kültür Merkezi (AKM), İstanbul Kültür Sarayı adıyla 1969'da hizmete açıldı. Büyük beğeni toplayan ve İstanbul’da “Sanatın Kalbi” olan merkez, 1970'te bir oyun sırasında çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi, onarıldı 1977'de yeniden sanatseverlerle buluştu. 2007’de takviye edilmesi kararı alındı, 2018’de alınan kararın ardından ise tamamen yıkıldı. İstanbul’lu sanat severlerin özlemle bekledikleri yeni AKM, ilk binasının mimarı Hayati Tabanlıoğlu'nun oğlu Murat Tabanlıoğlu tarafından dizayn edildi. Yeni yapılan bina, içindeki 2 bin 500 kişilik opera binası ile dünyanın en büyük operaları arasına girecek. Yeni AKM sanat kompleksinde ayrıca 800 kişilik tiyatro, 1000 kişilik konferans, 285 kişilik sinema, 250 kişilik oda tiyatrosu salonları, sergi salonu, kütüphane, kafeterya, restoranlar ve 885 araçlık otopark bulunuyor.

Dış cephesinde, vatandaşlara Taksim Meydanı’ndan gösterileri izlemelerine olanak tanıyan dev bir ekran yer alacak. İstanbul’da sanatın kalbinin yeniden atacağı Yeni AKM, bu yılın sonunda tamamlanacak.

Aironn, uluslararası alanda yüksek rekabet gücüne sahip teknolojisini ve kalitesini, Yeni AKM’de kullanılacak fan sistemlerine başarıyla yansıttı.

Her biri Aironn’un AMCA tarafından akredite edilen Fan Performans Test Laboratuvarı ve Yangın Dayanım Test Laboratuvarı’nda test edilen basınçlandırma fanları, duman tahliye fanları, kanal tipi ve çatı tipi fanların yanı sıra, Aironn J-Smart Jet Fan Otomasyonu ile akılcı yönetilen kapalı otoparkın jetfan sistemi, İstanbul’lu sanatseverlere güvenle hizmet verecek.