Çim Havalandırma Fanı Nedir?

Çim Havalandırma Fanı Nedir?

Genel olarak açık alanda yapılan sporlar, sporcu sağlığı açısından önlem olması sebebiyle çim zeminde oynanmaktadır.

Stadyumların zeminlerin yer alan doğal çimler canlı varlıklardır ve canlılığını koruması için gerekli bakımların yapılması gerekmektedir. İlginç ama gerçek; çimlerde de stres kaynaklı hastalıklar meydana gelmektedir. Çimlerde meydana gelen stresin en büyük sebeplerinden biri yüksek sıcaklığa maruz kalmaları ve yüksek toprak sıcaklığıdır. Bu yüzden çimler belirli aralıklarla dikkatlice sulanmalıdır.

Ayrıca çimlerin büyüme hızını artırmak ve stres kaynaklı hastalıkların önüne geçilebilmesi için çim yüzeyinde ortalama 3 m/s hızına sahip hava sirkülasyonu olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra en uygun çimlenme sıcaklığı 15-20 °C aralığında gerçekleşmektedir. Ancak yaz aylarında hava sıcaklıkları 35-40 °C derece aralığına ulaşmaktadır. Yeni nesil stadyumların yapısı kaynaklı çim yüzeyinde sıcaklıklar da hava sıcaklığına eş değer hale gelmektedir.

Bu sebeplerden ötürü spor zeminlerinde kullanılan çimlerin daha sağlıklı büyümesi için çim havalandırma fanları önemli bir rol oynamaktadır. Çim fanların sağladığı yüksek hava debileri sayesinde futbol, golf gibi geniş alanlarda oynanan sporların zeminlerinde yer alan çimler yeterince hava sirkülasyonuna sahip olmaktadır. Ayrıca yine yüksek hava debileri sayesinde çim yüzey sıcaklığı ideal olan 15 – 20 °C aralığında tutulabilmektedir.

 

Aironn Çim Havalandırma Fanı

Aironn Çim havalandırma fan serisi de bu amaç için tasarlanmıştır.  400 mm- 1250 mm çap aralığına sahip serinin ayarlanabilir kanar açısı, geniş bir performans aralığı sunarken aynı zamanda istenilen debiyi hassas şekilde sağlamaktadır. Aironn Çim havalandırma fan serisi fanlarının performansları AMCA 210-16 standardına uygun şekilde test edilmiştir. Standart olarak emiş ve atışta tel kafes sunulmaktadır. Kitlenebilir tekerlekleri sayesinde istenilen pozisyona alındıktan sonra sabitlenebilmektedir. Dahili bakım şalteri sayesinde ayrıca pano gerektirmeden cihaz yanında aç - kapa yapılabilmektedir.