Avrupa’nın En Büyük Projelerinden Eston Şehir’de Otoparklar Aironn Güvencesinde…

Avrupa’nın En Büyük Projelerinden Eston Şehir’de Otoparklar Aironn Güvencesinde…

Bahçeşehir’de 1,6 milyon metrekare alana inşa edilen Eston Şehir projesi, Avrupa’nın en geniş alana yayılan gayrimenkul projelerinden biri. İstanbul’da yeşil alana en büyük yer verilen projeler arasında yer alan Eston Şehir’in 3.Etabında kapalı otoparkların yangın güvenliğini ve günlük taze hava ihtiyacını Aironn jetfan sistemi karşılayacak. Bilindiği gibi jetfanlar, duman kontrolündeki başarısının yanı sıra duman tahliyesindeki hızı, insanların hayatta kalmalarını sağladıkları gibi yangına müdahaleyi kolaylaştırmaktadır.

Jetfan sistemi; ana egzoz fanlarından, egzoz şaftlarından, taze hava anlarından, jet fanlardan, CO detektör sistemi, duman veya ısı detektör sistemi, duman damperleri, taze hava damperleri ve ana kontrol panolarından oluşmaktadır.

Aironn Ar-Ge ekibi tarafından geliştirilen J-Smart Akıllı Jetfan Uygulamasında tüm jetfanlar Fire Mode (Yangın Modu) özelliğine sahip “frekans invertörleriyle” çalıştırılmaktadır. Böylece kontaktör/termik/yardımcı röle gibi şalt malzemenin kullanılmasına gerek kalmamaktadır. J-Smart jet fan otomasyon sistemi işletmeye önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlar. Bu sistem jetfanların ömrünü uzatırken, montaj ve işçilik maliyetleri açısından avantajlar sunar.