Amazon’un İtalya’daki 230 milyon Euro’luk Yeni Tesislerinde Türk Mühendisliğinin Güçlü Markası Aironn Yerini Alıyor

Amazon’un İtalya’daki 230 milyon Euro’luk Yeni Tesislerinde Türk Mühendisliğinin Güçlü Markası Aironn Yerini Alıyor

Amazon’un İtalya’daki en büyük tesislerinde Aironn duman egzoz çözümleri kullanılacak.

Amazon, bu yıl İtalya'da ilk üç yıl boyunca 1.100 kalıcı iş yaratacak iki yeni lojistik sitesini hizmete açıyor. Amazon, İtalya'ya 5,8 milyar Euro'nun üzerinde yatırım yaparak 2010'da ülkeye gelişinden bu yana 8.500'den fazla tam zamanlı istihdam yarattı.

Amazon’un Novara'da bulunan ikmal merkezi ve Spilamberto'daki (MO) ayıklama merkezi, Sonbahar 2021'de faaliyete geçecek. Bu yatırımlar, Paris Anlaşması'na on yıl erken ulaşmak ve 2040'a kadar net sıfır karbon olmak için geçen yıl Amazon tarafından imzalanan İklim Taahhüdü uyarınca güneş panelleri ve diğer teknolojik enerji yenilikleriyle çevre dostu ve sürdürülebilir tesisler olacak.  

Novara'daki sipariş karşılama merkezi ve Spilamberto'daki (MO) ayrıştırma-tasnif merkezi ile Amazon, İtalya’daki 5,8 milyar euro’luk yatırımına 230 milyon euro eklemiş oluyor.

Piedmont bölgesindeki Novara belediyesinin bir mezrası olan Agognate'de bulunan ikmal merkezi, sitenin açılmasından sonraki üç yıl içinde 900'e kadar iş yaratacak. İnşaat çalışmaları Vailog srl (Gruppo Segro) tarafından gerçekleştirilen tesis, çalışanların sağlığı ve refahına odaklanan gelişmiş Amazon Robotik teknolojisi ile donatılacak. Novara'daki yeni sipariş karşılama merkezi, çalışanların paketleri toplayacağı, paketleyeceği ve müşterilere göndereceği Amazon'un operasyon merkezleri ağında hayati bir unsur haline gelecek.

Spilamberto (MO) ayıklama merkezi, Castel San Giovanni tesisinden sonra Amazon'un Emilia Romagna bölgesinde açtığı bu tür ikinci tesis, ulusal düzeyde ise üçüncüsü olacak.

Yeni tesisler Sonbahar 2021'de faaliyete geçecek ve enerji tasarrufu ile düşük CO2 ayak izini entegre edecek. Deponun çatısına yerleştirilen güneş panellerinin ürettiği enerji her iki tesiste de güç sağlayacak, Spilamberto ayıklama merkezi yaklaşık 720 kW, Novara ikmal merkezi ise 1000 kW gücünde olacak. Binalar, binanın akıllı bir şekilde yönetilmesine ve bakımına izin veren BMS (Buliding Management System) tarafından yönetilecek. Otoparklar elektrikli arabalar için şarj istasyonları ile donatılacak ve bisiklet ulaşımının kullanılması teşvik edileceğinden, mobilitede de sürdürülebilirlik ayak izine sahip olacak. Tesisler, “Çok İyi” dereceli BREEAM (Bina Araştırma Kuruluşu Çevresel Değerlendirme Yöntemi) sertifikasına sahip olacak. Denge ve biyoçeşitliliği korumak için yeşil alanlar ve ağaçlık alanları gözetilerek tasarlanacak.

Amazon’un 230 milyon Euro’luk yeni tesislerini referansları arasına katan Aironn Havalandırma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Akgül şunları söylüyor: “Çevresel hassasiyeti ve teknoloji yatırımlarıyla marka değerini güçlendiren ve 254.19 milyar US Dolar ile 2021 yılının en yüksek ikinci marka değerine sahip kuruluşu, çevrimiçi küresel alışveriş devi Amazon’un İtalya’daki yeni yatırımlarında tercihin Aironn havalandırma çözümleri olması, şirketimizin ileriye yönelik planladığı adımlarının, yol haritasının ne denli isabetli olduğunu gösteriyor. Aironn, kuruluş ana fikri ile bir dünya markası olmayı hedefledi. Türk mühendisliğinin gücünü ve yeteneğini uluslararası arenalarda kanıtlamaya odaklandı. Bugün vardığımız noktada, özellikle pandemi gibi tüm dünyayı sarsan ve seçimlerin olabildiğince güçlendiği bir dönemde küresel rakiplerimizin arasından sıyrılmak ve “Yeşil Bina” kategorisinin güçlü örnekleri arasında yer alacak Amazon tesislerinde havalandırma çözümlerini sağlamak, şüphesiz ki bizler için de gurur vericidir.”