Aironn Tünel Referanslarına Bir Yenisini Ekledi: Vecdi Diker Tüneli

Aironn Tünel Referanslarına Bir Yenisini Ekledi: Vecdi Diker Tüneli

Aironn Fan Mühendisliği, tünel havalandırmasındaki uzmanlığını; Ordu Çevre Yolları "Boztepe ve Öceli Tünelleri", Türkiye'nin en uzun tüneli Ovit gibi şehirlerarası tüneller, 3.Havalimanı, Sabiha Gökçen Tem gibi şehir içi tünellerden sonra bir kez daha Vecdi Diker Tüneli ile kanıtladı.

Altunizade-Ümraniye Otoyolu'nda bulunan 747 metre uzunluğundaki Vecdi Diker Tüneli, İstanbul'un en önemli tünellerinden biri olarak kabul ediliyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi,tünelin lokal kontrol merkezlerinden ve ana kontrol merkezlerinden kesintisiz izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlıyor,alt geçitlerin bakımı, onarımı ve imalatlarının yapımını gerçekleştiriyor,afet senaryoları ve yazılımlarlatamkontrol altında tutuyor.  

Bu tüneller inşa edilirken olduğu kadar, güvenli bir şekilde kullanılabilmeleri için gereken bakım ve onarım projelerinde de uluslararası standartlarda elektromekanik tasarımlar, sistem tasarımı ve projelendirilmesi gerekiyor. Bu alanda yapılan ilk Vecdi Diker Tüneli Onarım çalışmasında tünel  projelendirilmesi Aironn Ar-Ge grubunun iki yıllık çalışması sonucunda, uluslararası standartlar ve teorik alt yapılar temel alınarak geliştirilen TAP (Tünel Analiz Programı ) kullanılarak yapıldı. Tünelin mevcut fanları Aironn jetfanları ile değiştirilerek yenilendi. İki tüpten oluşan tünelde 14 adet Aironn jetfanı kullanıldı.