Aironn, İnovasyonun Kalbinde Yer Alacak

Aironn, İnovasyonun Kalbinde Yer Alacak

Türkiye’nin inovasyon ve teknoloji tabanlı büyümedeki yeni merkezi “Bilişim Vadisi”nin fanları için Aironn tercih edildi.

Bilişim Vadisi, bilişim ve iletişim teknolojileri alanındaki küresel ve yerel inovasyon ve teknoloji transfer merkezleri, üniversiteler, araştırma enstitüleri, uluslararası ve ulusal yatırımcılar ve fonlar, konunun muhatabı tüm sivil toplum örgütleri, özel sektör ve devletin tüm kamusal alanı ile iş birliği yapacak ve proje bazlı müşterek çalışmalar geliştirerek teknoloji tabanlı kalkınmaya önderlik etmek için yola çıktı.

Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kocaeli ili sınırlarında Dilovası ve Gebze’nin sınır olduğu, önemli yol kavşaklarının ortasında deniz, hava ve kara yollarına yakın, 2.847.968,66m²’lik bir alana kuruldu. Paydaşları; TÜBİTAK, Gebze Teknik Üniversitesi,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB, Türk Standartları Enstitüsü, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası ve TOSB’dur.

bilişim vadisi

Bilişim Vadisi,  Silikon Vadisi modeli örnek alınarak kurulmuş, başta bilgi ve bilişim teknolojileri olmak üzere, elektrik – elektronik, telekomünikasyon, yazılım ve robotik vb. sektörlerden Ar-Ge yapan tüm firmalara ev sahipliği yapmaya hazır.

Bilişim Vadisi, 10.000m²’lik Türkiye’nin en büyük Kuluçka Merkezi ve Bv İnkübatör programı ile girişimcilere fikirlerini geliştirebilecekleri uygun ofis ortamı oluşturacak. Girişimcilere burada, projeleri ile ilgili mentörlük ve danışmanlık desteği, fon kaynaklarına erişim hususunda destek olma, gerekli eğitimlerim verilmesi gibi konularda destek olunacak. Bilişim Vadisi’nde ulusal arenada tüm firmaların ve girişimcilerin ihtiyaç duydukları prototip tasarım, test ve danışmanlık hizmetlerini alabilecekleri Prototip ve Test Merkezi kurulacaktır.

Bilişim Vadisi, sanayinin ihtiyaçlarına çözüm getirmeye odaklanan proje ve işbirlikleri geliştirme misyonuna ulusal ve uluslararası öncü üniversitelerin Bilişim Vadisi ekosistemine entegrasyonunu da ekleyecek, bölgeyi Teknoloji ve Eğitim Üssü haline getirecek. Bu bağlamda, çok üniversiteli ortak araştırma projeleri geliştirilecek, bunun ilk adımı olarak da bölgede İnovasyon Merkezi kurulacak.